اکسی فلورفن (گل)
علف کش اکسی فلورفن با فرمولاسیون EC 24% علفکش تماسی، انتخابی از گروه دی فنیل اتر است که برای کنترل علفهای هرز باریک برگ و پهن برگ که به صورت پس رویشی در مزارع پیاز رشد میکنند، توصیه شده است. این علفکش پس از سمپاشی از طریق شاخ و برگ علفهای هرز جذب میشود. حلالیت این ترکیب در آب کم بوده و ماندگاری درخاک (نیمه عمر علفکش) ۳۰ تا ۷۰ روز است که طول این مدت به شدت نور، درجه حرارت و نوع خاک بستگی دارد. برای دوام بیشتر این علفکش، نور کم و دمای پایین لازم است. برای اخذ نتیجه بهتر، اکسی فلورفن را در مراحل اولیه رویش علف های هرز مصرف نمایید. میزان آب برای تهیه محلول اکسی فلورفن، ۳۰۰-۵۰۰ لیتر در هکتار است. پس از مصرف این علفکش روی خاک، نباید سطح خاک را برهم زد، همچنین رطوبت خاک برای تاثیر اکسی فلورفن لازم است. آبیاری به موقع یا باران برای این منظور مورد نیاز خواهد بود.
علائم تأثیر در گیاه : کلروز، نکروزه، خشک شدن اندامهای گیاه و در نهایت مرگ گیاه که با توجه به شرایط یک تا دوهفته بعد از سم پاشی ظاهر میشود.
مقدار مصرف:
۲ لیتر در هکتار در مرحله ۲-۵ برگی و یا در دونبت، هربار ۷۵/۰ لیتر به فاصله ۱۸روز تکرار شود.
زمان و شیوه مصرف :
زمانی مصرف شود که علفهای هرز تازه روییده و بوته های پیاز از حالت قلاب خارج و برگ دوم ظاهر شده باشد. مقدار آب مصرفی نباید از ۲۰۰ لیتر در هکتار کمتر باشد و باید از افزودن سورفکتانت به محلول سم خودداری کرد.
احتیاطهای لازم:
ممکن است در زمان کاربرد علف کش اکسی فلورفن، به بوتههای پنبه و سویا نیز آسیب وارد شود و برگهای نورسته این گیاهان در اثر علفکش دچار کلروز و نکروزه شوند.
نکته:
علفکش اکسی فلورفن توانسته بعد از وجین، بالاترین درصد کنترل علفهرز را داشته باشد و موجب کاهش وزن خشک علف هرز شده و قطر متوسط سوخ را افزایش دهد.
علفهای هرز براساس محل رویش، طول دوره زندگی و شکل ظاهری طبقه بندی میگردند. در منابع مختلف طبقه بندی های متفاوتی وجود دارد ولی به طور کلی علفهای هرز پیاز را می توان به ۳ دسته تقسیم کرد.
۱- علفهای هرز باریک برگ که شامل علف های هرز بهاره و تابستانه است.
۲- علفهای هرز پهن برگ که شامل علف های هرز بذری یکساله و علفهای هرز۲ساله میشود.
۳- علفهای هرز خطرناک ریشه ای که شامل پیچک، کنگر صحرایی، اویارسلام و ازمک میشود.