تغذیه گیاهی

افزایش انبارداری میوه ها

 

تریپس

بعد از پستی که ما در مورد سردخانه داشتیم، تعدادی از باغدارن عزیز در مورد عوامل افزایش انبارداری از ما سوال داشتن، برای همین تصمیم گرفتیم در این فیلم در مورد افزایش خاصیت انبارداری سیب و هلو صحبت کنیم. لطفا تا انتها این فیلم با من همراه باشید.

انتخاب رقم مناسب

هر باغداری به اقدامات لازم و مراقبت‌های پــس از برداشــت محصــولات کشـاورزی نیاز دارد و این اقدامات قبــل از برداشـت آغـاز میشه. اولیـن گام‌ انتخـاب رقــم مناسبه. ما باید ارقامــی کــه مانـدگاری خوبی در برابـر صدمـات و آسـیب‌های مکانیکی ناشی از برداشت و حمل و نقـل داشته باشند را انتخــاب کنیم و بکاریم.

به عنوان مثال، رقم سیب گرانی‌اسمیت جزو ارقام دیررس است، میوه‌ها دیرتر رسیده و دیرتر برداشت می‌شن، همچنین این رقم دارای خصوصیات انبارداری بسیار خوبی هست و قابلیت نگهداری طولانی‌مدت آن در انبار بیش از بقیه ارقام سیب هست.

نقش کلسیم در انبارداری سیب و هلو

استحکام و ضخامت دیواره سلولی با کاربرد کودهای کلسیم افزایش پیدا می‌کنه. برای دست‌یابی به عملکرد بهینه در بسیاری از میوه‌ها، مانند سیب و هلو مصرف کود کلسیم حائز اهمیت است و در بهبود کیفیت محصولات باغی اثر مستقیم دارد و جذب این عنصر می‌تواند به صورت محلول انجام گیرد. با افزایش ذخیره کلسیم، کیفیت میوه درختان و انبارداری محصولات، به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا می‌کنه. کاربرد کود کلسیم قبل و بعد از برداشت محصول باعث افزایش سفتی میوه، کاهش سرعت تنفس، کاهش تولید اتیلن و کاهش بروز اختلالات فیزیولوژیکی و پوسیدگی می‌شود.

برداشت به موقع سیب برای افزایش انبارداری

در دوره انبارداری کمترین درصد کاهش وزن و سفتی مناسب بافت مربوط به میوه‌های برداشت سوم (۸۰ روز پس از اتمام گل) است. همچنین بیشترین درصد مقدار مواد جامد محلول در میوه‌ها در برداشت سوم مشاهده می‌شود.

بررسی تغییرات شاخص‌های فیزیکی و شیمیایی میوه در طول دوره انبارداری، نشان داده که میوه‌های برداشت سوم، به طور مشخص، بهتر از برداشت‌های دیگه، کیفیت خود را حفظ کرده و بالاترین میزان بازارپسندی و انبارداری را دارند.

اثرات هورمون‌ها در انبارداری میوه

اسید سالیسیلیک، توان بـالایی در افـزایش مـدت مانـدگاری محصول و جلوگیری از تولید اتیلن دارد. نتیجه‌ای که از بررسی تاثیر اسید‌سالیسیلیک بر انبارداری میوه‌های سیب و هلو گرفته شده بدین شرح است؛ کاربرد ترکیب جیبرلیک اسید ۵۰ میلی‌گرم در لیتر به همراه اسید سالیسیلیک ۱ میلی‌مولار بیشترین تاثیر در انبار داری میوه سیب و هلو را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تحت سیاست حفظ حریم خصوصی و شرایط استفاده .